Een makelaar kiezen bij het kopen van een huis en het verkopen van een huis

Een makelaar kiezen bij het kopen van een huis en het verkopen van een huis

Pas bij het kiezen van een makelaar op voor in-house hypotheekadviseurs. Hoewel ze geen andere bedrijven mogen aanbevelen, kunnen ze hun klanten soms secundaire diensten verkopen die ze niet echt nodig hebben. Hoewel ze de kans dat u uw bod accepteert niet kunnen vergroten, kunnen ze u wel helpen een beter geïnformeerde beslissing te nemen over de prijs van het onroerend goed dat u overweegt. Daarnaast zijn makelaars wettelijk verplicht om de woning zo goed mogelijk te presenteren. Als je ze echter te veel informatie geeft, geef je ze misschien de overhand.

De beste manier om dit scenario te vermijden, is door vragen te stellen aan uw makelaar bekijk. Vraag haar naar het verleden van het pand. Heeft het meerdere verkopen? Als dat zo is, is dit een teken dat de verkoper terughoudend is om de vraagprijs te verlagen. Als de woning al langere tijd te koop staat, vraag dan uw makelaar naar de geschiedenis van de woning en waar deze zich bevindt. Als het zich in een gebied met weinig vraag bevindt, moet u het vermijden, tenzij het onlangs is bijgewerkt.

De tijdlijn is een zeer belangrijk aspect van het proces van het kopen van een huis. Als u een nieuw huis koopt terwijl u uw huidige huis verkoopt, heeft u enige overlap in verkopen. Door de overwaarde van uw huidige woning als aanbetaling te gebruiken, kunt u een hypotheek krijgen. Als je niet zo lang wilt wachten, overweeg dan om eerst je bestaande huis te verkopen om er zeker van te zijn dat je genoeg geld hebt voor het nieuwe. Een succesvolle verkoop zou in slechts 8 weken moeten worden afgerond, hoewel dit kan variëren in de markt van een verkoper.

Informatie over dit onderwerp: Makelaardij Prins